December 5, 2023

Dječji koferi Trunki su odlični za putovanje

Jedna od najboljih investicija koju možete napraviti ako ste roditelj koji puno putuje jesu dječji koferi. Iako mnogi misle da se radi o nepotrebnom potezu, postoje mnogi razlozi koji će vas uvjeriti kako je ovo ispravna odluka. Danas ćemo pričati o tome zašto su dječji koferi odlična ideja, što možete očekivati od njih te kako kupiti onaj koji će biti funkcionalan za vas i vašu djecu.

Danas nije rijetkost vidjeti dijete s dječjim koferom iako se radi o relativno novom trendu – to je dovoljan znak da se radi o slatkom i praktičnom poklonu, zar ne? Krenimo s razlozima zašto kupiti ovo vašem djetetu, kumčetu, nećaku, nećakinji ili bilo kojem bitnom mališanu u vašem životu.

Dječji kofer
Danas nije rijetkost vidjeti dijete s dječjim koferom iako se radi o relativno novom trendu

Zašto dječji koferi?

Ako putujete mnogo ili često dijete ostavljate kod bake i djeda, nije loša ideja naučiti dijete da se samo pakira i da ima osjećaj odgovornosti za svoje stvari. Dječji koferi su odličan način da naučimo svoju djecu da oni moraju paziti na svoje stvari te da postoji određena odgovornost koju moraju imati. 

Mogu biti super dar

Isto tako, koferi su odlična ideja za dar jer će svakako biti korisni, a djeci se sviđaju zbog vizualnog doživljaja. Mnogi su koferi danas uređeni da sliče na neke životinjice ili su puni likova iz crtića – u svakom slučaju, nećete razočarati mališane. 

Zašto dječji koferi?
Ako putujete mnogo ili često dijete ostavljate kod bake i djeda, nije loša ideja naučiti dijete da se samo pakira i da ima osjećaj odgovornosti za svoje stvari.

Uče odgovornosti

Isto tako, uštedjet ćete vrijeme ako kupite djetetu kofer. Ovo je posebice bitno za one koji često šalju djecu na čuvanje – ne morate svaki put iznova sve pakirati i slagati već možete ostaviti barem dio obuće i toaletnog pribora unutra. Često roditelji djeci ostave poluotvorene kofere u sobi kako bi oni mogli stavljati i vraćati stvari po potrebi.

Između ostalog, dječji koferi mogu se koristiti kao izlika da djecu naučite slagati svoju robicu (naprimjer igračke) i pospremati ju na mjesto. Pod krinkom avanture možete im usaditi neke bitne životne vrijednosti i općenit ih osvijestiti o tome koliko je bitno da ovakve stvari mogu sami.

Kako izabrati idealni dječji kofer?

Razmislite o dimenzijama. Ovisno o tome koliko je vaše dijete veliko, koliko robe ima i na kolike vremenske periode ćete ga pripremati, morate dobro razmisliti o veličini kofera. Ipak, nemojte da kofer bude previsok ili prekrupan za dijete – imajte na umu da kvalitetni dječji koferi moraju biti mali, kako bi djeca mogla rukovati njim samostalno.

Je li dizajn vašem djetetu faktor? Svako dijete voli neki razigrani dizajn ili nešto što će ga motivirati da se bolje brine o koferu. Razgovarajte s djetetom i dogovorite se kakav dizajn i koliko boja dolazi u obzir.

Materijal je izrazito bitan

Izdržljivi materijali i sigurnost su bitni kada se biraju dječji koferi! Svakako imajte na umu da je koferu najbitnija stavka izdržljivost i da je zbog toga užasno bitno da birate kofere koji nisu isključivo tekstilni!

Mali dodaci rade veliku razliku. Djeca jako vole posebne dodatke te zbog toga ručkice, lokoti, kotačići, ručke za povlačenje i estetski ukrasi često čine veliku razliku te mogu biti razlog zašto će se vaše dijete interesirati za kofer te imati veću odgovornost.

Trunki koferi za djecu

Trunki je izuzetno popularan brend dječjih kofera – na naše su tržište unijeli potpunu revoluciju i upoznali su ljude s konceptom dječjeg kofera koji je i praktičan i zabavan. Većina modela napravljena je na isti način, ali je drugačijeg dizajna što se tiče boja i uzoraka.

Trunki koferi sliče na mala vozila, odnosno na male životinje. Oni su široki i niski te imaju kotačiće – zbog toga se djeca često voze okolo na njima i to je vrlo praktično. Imaju ručke za nošenje, ali i elastične vrpce te džepić za sitnice. Isto tako, dobivate vrpcu pomoću koje možete vući kofer ili ga nositi preko ramena. 

Materiali dječjih kofera
Izdržljivi materijali i sigurnost su bitni kada se biraju dječji koferi!

Kako biste se osjećali sigurnije, kofer ima ušivenu etiketu za podatke te ključić koji će štititi stvari vašeg mališana i kad ne gledate gdje je kofer. 

Pregršt boja i oblika

Svaki Trunki kofer ima svoju boju i svoj dizajn. Neki su jednostavni pa ih tako možete naći u jednoj boji s manjim dodacima, dok su drugi inspirirani životinjskim carstvom pa tako imate tigar-kofer, bubamara-kofer s točkicama, jednorog-kofer s rogom, mačka-kofer s brčićima i šapicama…

S druge strane, astronaut-kofer svijetli u mraku, flora-kofer inspiriran je vilama, gusar-kofer bajkovito dočarava brodove, policajac-kofer za odvažne mališane te vatrogasac-kofer za buduće vatrogasce. U svakom slučaju, izbora je jako puno i svakako ćete naći nešto za sebe.