December 5, 2023
Naseljenici otoka Catan društvena igra

Naseljenici otoka Catan društvena igra za sve generacije

Naseljenici otoka Catan pravila

Jedna partija Naseljenici otoka Catan društvene igre traje oko 75 minuta, a igraju 3 ili 4 igrača preko 10 godina. Mogu ju igrati i mlađa djeca, ali imajte na umu da definitivno moraju biti školarci. Ova igra bila je igra godine nekoliko godina zaredom, prvo u Njemačkoj, a onda u Americi. U 2000. godini, dobila je i posebnu titulu „Igra stoljeća“.

Dodatci za otok Catan

Naseljenici otoka Catan je kroz popularnost dobila razne nastavke i dodatke, a jedan zanimljiv je „trgovci i barbari“. Pazite – dodaci nisu dovoljni da biste igrali igru, već su samo nadogradnja za osnovnu igru! Trgovci i barbari dodatak je koji donosi još 5 novih avantura vezanih za pohlepne barbare koji kradu s otoka, ali i nomade koji žive na jugu otoka.

Dodatci za Naseljenici otoka Catan - dodatci
Dodatci za Naseljenici otoka Catan

Gradovi i vitezi

Još jedan dodatak je „gradovi i vitezi“, a posebno će se svidjeti onima s borbenim duhom! Postoji i verzija „pomorci“, a u njoj ćete iskusiti nešto više morskih ruta, još 9 novih mjesta za otkrivanje, ali i razne materijale koje možete razmjenjivati. 

Video: Kako igrati Catan Gradovi i vitezi

Ako ste pak ljubitelji kopna, a ne mora, možda će vam se svidjeti „blago, zmajevi i istraživači“, dodatak koji donosi šest novih scenarija koji su nešto kompliciraniji nego kod ostalih dodataka. Ne samo da ćete imati nove figure, već ćete moći puno bolje razviti maštu kroz ovaj dodatak.

Čitajte i sljedeći članak: Dječji koferi Trunki su odlični za putovanje

Dječji koferi Trunki sliče na mala vozila, odnosno na male životinje. Oni su široki i niski te imaju kotačiće – zbog toga se djeca često voze okolo na njima i to je vrlo praktično.

Uspon Inka

Naseljenici otoka Catan imaju još jedan dodatak, „uspon Inka“, a on je najbolji za ljubitelje povijesti. Postoji i igra s kartama na istu tematiku, stoga pogledajte je li to nešto što bi bilo bolje za vašu djecu na linku https://www.chebeltza.com. Ak općenito želite igru koja je prenosiva i prikladna za putovanja, u tom slučaju su karte nešto bolji izbor.